Bruder zameták

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Odpovědět
Lada B
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Re: Bruder zameták

Příspěvek od Lada B »

Tak popořadě, Michale, nevím přesně jak to dělají, to ví kolega. Nechal si odlít nové pohonné kolo na rolbu od Dickie, jen s větší dírou uprostřed. Jen říkali, žo toho kola musí být aspoň půlka, aby to obtiskl aspoň na 2x, pak ten obtisk vyleje nějakou hmotou. Je taková béžová a drží. Víc bych musel zjistit, až tam pojedu utratit pár peněz.

Skápění, teď to zvedne 1 kg bez problémů a je tam tenhle motor: http://www.gme.cz/motory-s-prevodovkou/ ... -p671-035/
ono to nechodí špatně, zvedat to bude více méně prázdnou boudu, jen ta rychlost na plánované 2S není moc. Na 3S bych to neřešil, jen se mi nechce tahat v autě další baterku. Musel bych tam něco nacpat, aby ji nezapoměl vypnout. Celou nástavbu mám v plánu udělat rychle sundavací a případně nasadit jinou, třeba solničku nebo kontejner. Takže se budu snažit tahat co nejmíň kabelů do nástavby a tím řešit velikost konektoru.
Mám tam zavitovku M8, větší asi bych nedával. Na valníku za traktor mám samořez do dřeva a honí ho 12kg servo. Ten vyklopí i 4,5kg písku a drží. Problém pak je, že ten traktor pak všude hrabe a nikam v terénu nedojede. Na zvedání větší váhy, bych to musel upravit na větší páku, hlavně hned od spoda, jak se zvedne asi o 5cm, tak už to nejde udržet.

S výškou problém není, oni to zvedaj ale docela dost:
Obrázek
Michal Boček
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal Boček »

Myslel sem to s ohledem na to že bys tam přehazoval i klasickou korbu - někteří (většina :D ) bagristů se neptá kolik to vysype a nakládají do plných :wink: .
Kdyby se ti chtělo tak se zeptej až tam někdy pojedeš, hodilo by se to na miniaturní kolečka.
bocektransport.cz
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Plechový válce jako u natahovacího kontejneru by vadily?
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Lada B
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lada B »

Jaký válce myslíš? Co jsou na kontejneru, nabo ten velký na autě, co se opírá o zem? S výškou problém není, nemám tam zatím koncáky, ale zvednu to tak na 70st. max.
Dnes kousek bádání a už to roste, aspoň pro malou představu. Hotové příčky nástavby. Za kabinou pevná, bude přišroubovaná pro přístum k turbíně, v druhý bude turbína, v třetí filtr (nechci nikde prášit), poslední bude s vratama a otevírací. Řeším obal, PSH neohnu v takové dýlce, aby se to někde nesbortilo, z proužků by to šlo, ale nechci týden brousit, tak se to udělá z balsy 1,5mm a přijde laminát L285. Přiznám se bez mučení, jsem o 4 cm kratší oproti měřítku, ale to asi dělá ta velká kabina, nicméně o 3cm se to ještě protáhnout dá bez velkých problémů. Tady fotečky:
Obrázek
Obrázek
láďa
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od láďa »

No Láďo tak tohle vypadá luxusně :clap: :clap: :clap:
VOLVO FH 12 GLOBETROTER 420 (tamiya) LIAZ 18.33 MAXI tahac návěsů (ve výstavbě 70% vlastni vyroba) LIAZ 8x8 ve výstavbě Kenworth W900L double sleeping cab(přestavba tamiya)
Hepcziiik
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Hepcziiik »

Jak pořebuješ použít silné PSH na ten obal, že to neohneš? Já když potřebuju PSH takhle naohýbat, tak používám slabší a navrstvím ho - ohnout jednu vrstvu, přilepím. Klidně od tloušťky 0,5mm, podle složitosti a velikosti ohybu. Až to zatvrdne, nalepím na to druhou a tak podle potřeby. Aby se zamezilo pracování materiálu díky rozpouštědlům, lze lepit vteřiňákem i když na takové ploše bude solidní spotřeba, ale zas není nutné to polít lepidlem po celé ploše :-)
Moje práce:
Škoda 706 RTHP viewtopic.php?f=182&t=17120

"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Lada B
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lada B »

Nejslabší co mám, a mám ji dost, je 3mm, a kupovat jinou se mi nechce, když týhle mám asi 6m2.
Možná se zeptám blbě, ale jak se to dělá s tím toluenem nebo čím? S balsou a laminátem už jsem dělal a přijde mi to přijemná práce, než si pálit prsty fénem.
Hepcziiik
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od Hepcziiik »

jo, tak trojka se fakt blbě ohýbá :-)
Toluenem myslíš výroba lepidla? Na takovou plochu by asi bylo lepší lepidlo třeba od revellu, vrstva lepidla z PSH bude poměrně dlouho tuhnout a s největší pravděpodobností dost pracovat. Je také možnost desku čistým toluenem jen nastříkat/natřít, vrstvičku to taky naleptá a slepí se to poměrně rychle. jak moc natřít atd, to je otázkou cviku a zkušeností, to se těžko popisuje
Moje práce:
Škoda 706 RTHP viewtopic.php?f=182&t=17120

"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Lada B
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lada B »

Jo ták, za použití toluenu se vyrobý lepidlo a schne tak dlouho, až to vyčichne a ztvrdne. Jsem doma. Já to udělám z toho laminátu, možná na tom bude i líp držet barva. Jdu se věnovat zadním vratům, musí být komplet, než tu příčku zalepím, pak by se to blbě mechanizovalo. Díky za info.
láďa
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od láďa »

láďo já mám na americe nástavbu z laminátu a barva na tom drží jak prase v tom to ohledu je laminát nejlepší.Kdyby se mi chtělo srá... z výrobou kopyta tak i líza bi byla z laminátu.Není potřeba velká tloušťka a je to pevný.
VOLVO FH 12 GLOBETROTER 420 (tamiya) LIAZ 18.33 MAXI tahac návěsů (ve výstavbě 70% vlastni vyroba) LIAZ 8x8 ve výstavbě Kenworth W900L double sleeping cab(přestavba tamiya)
Lada B
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lada B »

Já vím,právě proto, i když u tohodle auta trochu gramů nevadí. Začel jsem stavět AIRBUS A320, ale zatím spí u stropu. Někdy ho dodělám, mám na něj už všechny věci a po dvou letech si zaslouží, ale už jezdil. Ten je právě vyřezaný horkým drátem Z polistyrenu a olaminovaný 2x 50g tkaninou.
http://www.youtube.com/watch?v=j4M2dJuwZdU
RC TRUCK Koutník
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RC TRUCK Koutník »

Asi hloupý dotaz, letadlům nerozumím. Nikdy jsem takový model neviděl, to bude po dokončení létat?
Co můžeš udělat dnes, odlož na pozítří a hned máš 2 dny volna na to hrát si s autíčky.
martin33
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra

Příspěvek od martin33 »

neboj ve skutečnosti vypadá mnohem líp ten Airbus :-) :-)
Nikdy neříkej že to NEJDE,
protože se najde BLBEC,
který NEVÍ že to nejde,
a UDĚLÁ TO
Lada B
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lada B »

No snad někdy poletí, mám všechno, ocasní plochy jsnou zalepený papírem kvůli stříkání. Šlo spíš o to, že je to olaminovaný a je to dost pevný a není to těžký. Celý éro by mělo být do 2,6kg a tah obou turbín je cca 3kg. Ale to patří jinam.
Lada B
Píšu hodně
Píšu hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lada B »

Byla chvilka, tak vznikly zadní světla a zástěrka na nárazníku. Ještě to druhé do světlo do laku a bude.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „STAVEBNÍ A OSTATNÍ STROJE“