Lítání pouze s přihlášeným letadlem?!
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
- Lukass
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
Lítání pouze s přihlášeným letadlem?!
Asso B44 (2x), LRP S8BXe, Team Losi SC....
Brushless is better Bylo: Team Losi Night Crawler, Traxxas eRevo 1/16, Hyper 8e, Hyper 8 PRO ST Brushless-Novak HV 4.5, Team Losi XXX-4 G+, Team Losi XXX-T, HoBao Hyper 7 PRO Brushless, Team Losi XXX-S/G+, traktor od Brudera, Tamiya DF-02,Reely Pyro,X-MOD,Smacker
http://www.vkphoto.cz
Brushless is better Bylo: Team Losi Night Crawler, Traxxas eRevo 1/16, Hyper 8e, Hyper 8 PRO ST Brushless-Novak HV 4.5, Team Losi XXX-4 G+, Team Losi XXX-T, HoBao Hyper 7 PRO Brushless, Team Losi XXX-S/G+, traktor od Brudera, Tamiya DF-02,Reely Pyro,X-MOD,Smacker
Re: Lítání pouze s přihlášeným letadlem?!
to si snad tady v česku dělají už prdel né ?
Měl jsem toho už moc , momentálně jen
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
http://kolajz.rajce.idnes.cz
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
- Loupák83
- Finanční podpora fóra
twl tak to je krutý co ty hovada ještě vymyslí??
že majitelé větších měřítek aut budou musete dělat řidičák na model???
nebo že to zahrnou jednotně že do toho vezmou i desetiny a udělají k tomu speciální modelovou policii ??
twl tohle mě už hlava nebere
jestli budou takhle pokračovat tak to fakt dopadne že kdo z tohohle absurdistánu bude odcházet poslední tak ať zhasne
že majitelé větších měřítek aut budou musete dělat řidičák na model???
nebo že to zahrnou jednotně že do toho vezmou i desetiny a udělají k tomu speciální modelovou policii ??
twl tohle mě už hlava nebere
jestli budou takhle pokračovat tak to fakt dopadne že kdo z tohohle absurdistánu bude odcházet poslední tak ať zhasne
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
- mc2uba
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
Chcete poslat tarif rakouského operátora?
nebo já vám to napíšu rovnou
1000 volných minut a sms + internet 250 MB FUP za 200 kč měsíčně?
Ještě pořád se divíte, že budete platit za to, že létáte s modelem? Nebo že budeme platit povinné ručení na RC modely aut? Přece .. jezdí to rychle a co když něco nabouráš?
nebo já vám to napíšu rovnou
1000 volných minut a sms + internet 250 MB FUP za 200 kč měsíčně?
Ještě pořád se divíte, že budete platit za to, že létáte s modelem? Nebo že budeme platit povinné ručení na RC modely aut? Přece .. jezdí to rychle a co když něco nabouráš?
RC Drift Club Praha
Xray T2 007 drift - Toyota GT86, Subaru Impreza sedan Ken Block, Mitsubishi Lancer Evo X, Nissan Fairlady Z
TT-01E drift - Nissan GTR, Honda Accord Racing 96, Škoda Octavia, Škoda Fabia sedan, VW Golf Rat Style
TT-01E - Audi Q7 (transport project), Škoda S2000 (rally)
TT-01 air ride - VW Golf (replika 1:1)
http://rcdriftclubpraha.cz/
Xray T2 007 drift - Toyota GT86, Subaru Impreza sedan Ken Block, Mitsubishi Lancer Evo X, Nissan Fairlady Z
TT-01E drift - Nissan GTR, Honda Accord Racing 96, Škoda Octavia, Škoda Fabia sedan, VW Golf Rat Style
- WIN
- PROFÍK FÓRA
- Kontaktovat uživatele:
To je stát, to jsou zákony ...
- halaly
- Finanční podpora fóra
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu je to dobře. Ono je rozdíl, jestli do tebe naletí dvoukilový akrobat nebo 25kg maketa.
Ta cena mi přijde avšak dost vysoká.
Ta cena mi přijde avšak dost vysoká.
Xray T2R
HPI Formula TEN
Bylo: Tamiya TT-01, TA-02, DF-03ra; Himoto Truggy EAMBA XR1; Nascada on-road; Axial SCX10; Xray T2; Hot Bodies Lightning Stadium 2 Pro
HPI Formula TEN
Bylo: Tamiya TT-01, TA-02, DF-03ra; Himoto Truggy EAMBA XR1; Nascada on-road; Axial SCX10; Xray T2; Hot Bodies Lightning Stadium 2 Pro
- Vrakouš
- EXPERT na rady
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, je to trochu divoké, ale vezměte druhou stránku věci. Modely, které váží přes 20 kg a létají někdy rychlostí přes 300 km/hod, to jsou už zbraně. Mohou zabít, a způsobit značné škody.Ale asi by stačilo, kdyby se s nimi mohlo létat od 18 let. A když už chtějí něco uzákonit, tak by mohla stačit pojistka odpovědnosti. Ta by kryla případné škody.
Vypadá to jako blbost, ale není. Byl jsem před cca dvěma lety na závodech modelů 1:5, aut, která váží cca 18 kg a dosahují 120 km/hod. Fungoval jsem jako nasazovač. Stál jsem na kupě hlíny, tak metr nebo víc nad tratí. Kamarád, zkušený jezdec a modelář na cílové rovině, v plné rychlosti najel na rozhozený štěrk, ztratil vládu nad modelem a ten šel přímo na mě. Stihnul jsem zalehnout a vůz mi proletěl pár centimetrů nad hlavou. Kdyby byl na mém místě někdo nezkušený, nebo dítě, asi by to dopadlo tragicky. Šlo opravdu o vteřinu, víc času jsem neměl.
Takže až se něco stane, tak bude docela problém to řešit, kdo je vlastně na vině. Řidičák nebo letecký průkaz je asi hovadina, ale nějaká pravidla by asi existovat měla. I když se jezdí a létá mimo obydlené zóny, tak hluk modelů většinou přiláká diváky. A stačí malá chyba nebo porucha a neštěstí je blízko.
Vypadá to jako blbost, ale není. Byl jsem před cca dvěma lety na závodech modelů 1:5, aut, která váží cca 18 kg a dosahují 120 km/hod. Fungoval jsem jako nasazovač. Stál jsem na kupě hlíny, tak metr nebo víc nad tratí. Kamarád, zkušený jezdec a modelář na cílové rovině, v plné rychlosti najel na rozhozený štěrk, ztratil vládu nad modelem a ten šel přímo na mě. Stihnul jsem zalehnout a vůz mi proletěl pár centimetrů nad hlavou. Kdyby byl na mém místě někdo nezkušený, nebo dítě, asi by to dopadlo tragicky. Šlo opravdu o vteřinu, víc času jsem neměl.
Takže až se něco stane, tak bude docela problém to řešit, kdo je vlastně na vině. Řidičák nebo letecký průkaz je asi hovadina, ale nějaká pravidla by asi existovat měla. I když se jezdí a létá mimo obydlené zóny, tak hluk modelů většinou přiláká diváky. A stačí malá chyba nebo porucha a neštěstí je blízko.
CHASSIS: X-ray T1R , TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
- mc2uba
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
Hele to máš jako na velké rally. Taky si ti lidi stoupají do míst, kde nemají co dělat a potom se diví, že je zabije auto, které vyletí ze zatáčky. Prostě tam ti lidi nemají být. A pokud jsi nasazovač na takových závodech, tak s tím musíš počitat, že ti může přiletět auto a zranit tě. Hold musíš uhybat. Na hokeji taky musí rozhodčí uskakovat, protože ho lehce někdo může srazit.
Spíš bych bral, že by pro letadla byla vyhraničená nějaká místa, nebo aspoň pravidla, v jakých podmínkách se může létat, že to musí být v dostatečné vzdálenosti od obytné části a musíš ho mít na dohled a pokud se někdo někde blíží (tak i logicky sám člověk přestane blbnout) a počká, až dotyčný odejde nebo ho nějakým způsobem upozornit. Ale je pravda, že od 18ti let by mělo být nebo pod dohledem dospělého a zkušeného člověka.
Máš pravdu v tom, že 20 kg letadlo, které letí 300 kmh je opravdu velmi nebezpečné a zabije člověka jak nic.
Ale to stačí i u 1:10 auta, to když letí vzduchem, tak to taky není zrovna nic příjmného, když to dostaneš do nohy, nedej bože do hlavy. Ale zabít tě může i cihla padající z baráku, sloup, strom.. nebezpečí je na každém rohu a každý by měl dávat pozor sám na sebe, kde chodí, kde stojí a co se děje kolem něj.
Spíš bych bral, že by pro letadla byla vyhraničená nějaká místa, nebo aspoň pravidla, v jakých podmínkách se může létat, že to musí být v dostatečné vzdálenosti od obytné části a musíš ho mít na dohled a pokud se někdo někde blíží (tak i logicky sám člověk přestane blbnout) a počká, až dotyčný odejde nebo ho nějakým způsobem upozornit. Ale je pravda, že od 18ti let by mělo být nebo pod dohledem dospělého a zkušeného člověka.
Máš pravdu v tom, že 20 kg letadlo, které letí 300 kmh je opravdu velmi nebezpečné a zabije člověka jak nic.
Ale to stačí i u 1:10 auta, to když letí vzduchem, tak to taky není zrovna nic příjmného, když to dostaneš do nohy, nedej bože do hlavy. Ale zabít tě může i cihla padající z baráku, sloup, strom.. nebezpečí je na každém rohu a každý by měl dávat pozor sám na sebe, kde chodí, kde stojí a co se děje kolem něj.
RC Drift Club Praha
- Loupák83
- Finanční podpora fóra
ano nějaká pravidla by měla být to souhlasim
ale příjde mě absurdní že chtějí za licenci 5000,- plus každé 2 roky obnova za 1500,-
a jen k zamyšlení myslíte že takový letadlo co váží více jak 20kg si pořídí nějaký zelenáč?
tohle si většinou pořizují zkušení modeláři a hlavně letci co mají zkušeností na rozdávání
ale příjde mě absurdní že chtějí za licenci 5000,- plus každé 2 roky obnova za 1500,-
a jen k zamyšlení myslíte že takový letadlo co váží více jak 20kg si pořídí nějaký zelenáč?
tohle si většinou pořizují zkušení modeláři a hlavně letci co mají zkušeností na rozdávání
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
No já už jen čekám kdy tohle vymyslí i u 1:5 ... na závodech jsem viděl co takovej model dokáže když vyletí po rovince z trati.Plot co byl kolem trati tak nosna trubka se rozlomila vejpul přectava že je to něčí noha nebyla pěkná , ale naopak byli vyznačený místa pro diváky a nebezpečný zóny právě obehnány menším plotkem a pořadatelé od tama lidi vyhazovali.Vrakouš píše:Byl jsem před cca dvěma lety na závodech modelů 1:5, aut, která váží cca 18 kg a dosahují 120 km/hod. Fungoval jsem jako nasazovač. Stál jsem na kupě hlíny, tak metr nebo víc nad tratí. Kamarád, zkušený jezdec a modelář na cílové rovině, v plné rychlosti najel na rozhozený štěrk, ztratil vládu nad modelem a ten šel přímo na mě. Stihnul jsem zalehnout a vůz mi proletěl pár centimetrů nad hlavou. Kdyby byl na mém místě někdo nezkušený, nebo dítě, asi by to dopadlo tragicky. Šlo opravdu o vteřinu, víc času jsem neměl.
loupak : takovýhle modely si lidi většinou staví takže o létání něco budou vědět plně souhlasím.
Podle mě tohle rozhodnutí způsobí jen jednu věc.Lidi budou neoficiálně s těmahle obludama někde si lítat a na nějakých exhibicích či výstavách už se neukážou aby je nějakej kravaťák neprudil cenu pár stováků bych ještě pochopil ale 5K ? pche...
Měl jsem toho už moc , momentálně jen
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
- pavlos12
- Pravidelný navštěvník
Další vycucávací Zákon :/ přesně to jsem čekal,zachvilku budem platit i my co máme RC AUTA,a budou nám diktovat co smíme a co nesmíme dělat.
Chce se mě stoho blejt.
Chce se mě stoho blejt.
Je: E-firestorm flux,Traxxas Summit
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz/
Bylo:2x himoto,3x traxxas,4x HPI
http://pavlos12.rajce.idnes.cz/
- Lukass
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
je to blbost....nikdy jsem neviděl aby někdo s takým letadlem lítal někde ve městě.... to se prostě ani nedá..
co se týče souteží/závodů, tak to je zas trochu jinak...tam řpece člověk jde za tím aby se koukl ne? takže se asi předpokládá, že bude koukat a dávat pozor...tak jak u rally.....
ja nevim, je to cele na hlavu...
co se týče souteží/závodů, tak to je zas trochu jinak...tam řpece člověk jde za tím aby se koukl ne? takže se asi předpokládá, že bude koukat a dávat pozor...tak jak u rally.....
ja nevim, je to cele na hlavu...
Asso B44 (2x), LRP S8BXe, Team Losi SC....
- Jirkacbx
- Cestář
- Kontaktovat uživatele:
V normálním státě je to nerealizovatelná kravina,ale u nás jde cokoliv.Bohužel.
A jak by úřad chtěl kontrolovat způsobilost pilotů?Nějaký reál zkoušky?Dost nepravděpodobný.
Navíc i 1-2kg éro dokáže napáchat hooodně škod,s kterýma lítá víc lidí než s těmahle obludama.
Stačí EPP stíhačka,nesvědomitý pilot,neukázněný diváci a problém je tady.
A pilotům stačí základní poučka,že NAD diváky se nelítá.
A jak by úřad chtěl kontrolovat způsobilost pilotů?Nějaký reál zkoušky?Dost nepravděpodobný.
Navíc i 1-2kg éro dokáže napáchat hooodně škod,s kterýma lítá víc lidí než s těmahle obludama.
Stačí EPP stíhačka,nesvědomitý pilot,neukázněný diváci a problém je tady.
A pilotům stačí základní poučka,že NAD diváky se nelítá.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
- Vrakouš
- EXPERT na rady
- Kontaktovat uživatele:
Není to až tak jednoduché. Když už jezdíte nebo létáte, tak logicky sledujete svůj model, a něčučíte okolo. Takže divák se přiblíží a vůbec o něm nemusíte vědět!
Na závodech by měla být pravidla, zóny se zákazem vstupu, a za to by měl zodpovídat pořadatel, podobně jako na velkých autech a leteckých dnech. Ale z vlastní zkušenosti vím, že tomu tak často není.
A jde o to, když si někde za městem jezdíte nebo létáte sami pro radost. Někdo si vás všimne a přijde se podívat, ani o něm nemusíte vědět. Někoho trefíte aniž byste tušili, že tam je.
O hračkách s Číny, které nemají homologované RC soupravy a mohou váš model rušit, o tom ani nemluvím. A na různých modelářských akcích se objevují...
Takže pravidla by být měla. Ale samozřejmě ne tak hovadská, jako vymysleli, kde jde zas jen o jakousi daň, aby státní kasa něco sežrala. A věřím, že nakonec ještě vymyslí něco jako povinné ručení u aut, aby se nažraly i pojišťovny.
Stačilo by uzákonit velké modely pouze od 18 let, a něco jako povinné ručení, ale za rozumnou cenu, když to vezmu v poměru s velkým autem, tak dejme tomu kolem 200-500,-Kč ročně. A ne vymýšlet "kokotiny" které ale podle mě právně stejně moc neřeší a pokud majitel modelu způsobí škodu, bude jí hradit ze svého...
Na závodech by měla být pravidla, zóny se zákazem vstupu, a za to by měl zodpovídat pořadatel, podobně jako na velkých autech a leteckých dnech. Ale z vlastní zkušenosti vím, že tomu tak často není.
A jde o to, když si někde za městem jezdíte nebo létáte sami pro radost. Někdo si vás všimne a přijde se podívat, ani o něm nemusíte vědět. Někoho trefíte aniž byste tušili, že tam je.
O hračkách s Číny, které nemají homologované RC soupravy a mohou váš model rušit, o tom ani nemluvím. A na různých modelářských akcích se objevují...
Takže pravidla by být měla. Ale samozřejmě ne tak hovadská, jako vymysleli, kde jde zas jen o jakousi daň, aby státní kasa něco sežrala. A věřím, že nakonec ještě vymyslí něco jako povinné ručení u aut, aby se nažraly i pojišťovny.
Stačilo by uzákonit velké modely pouze od 18 let, a něco jako povinné ručení, ale za rozumnou cenu, když to vezmu v poměru s velkým autem, tak dejme tomu kolem 200-500,-Kč ročně. A ne vymýšlet "kokotiny" které ale podle mě právně stejně moc neřeší a pokud majitel modelu způsobí škodu, bude jí hradit ze svého...
CHASSIS: X-ray T1R , TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech