par otazek ohledne zalozeni int.bankovnictvi / PayPalu
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
- Mirek
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
par otazek ohledne zalozeni int.bankovnictvi / PayPalu
zdravim, mam osobni ucet Era od ČS.. pred nejakym casem sem dovrsil 18ti let, poslali mi novou kartu a psani o internetovem bankovnictvi PaySec atd..
jde mi o to, ze bych si rad zalozil int.bankovnictvi , uz jen kvuli tomu abych nemusel behat se slozenkama kdyz chci neco zaplatit.. a taky abych si mohl neco koupit z venku
-- v prilozenem papire u nove karty, pisou o moznosti zalozeni PaySec..
na webu ČS zase pisou o nejakem Max Internetbanking.. a dalsich "programech"
predpokladam ze je to vsechno na jednom principu, proste pomoci netu mohu posilat penize na jiny ucet ,kontroly stavu atd..?
1/ PayPal slouzi jako tyto ostatni programy? nebo je jen na nakupovani venku? (napr. ebay)
musim mit zalozeny i nejaky "cesky int. program" , nebo uctem PayPal budu moct platit jak u nas , tak venku ?
2/ pujde na ten muj ucet vubec PayPal zalozit.. ?
urcite me napadnou dalsi otazky, pripadne dopnim pozdeji..
jde mi o to, ze bych si rad zalozil int.bankovnictvi , uz jen kvuli tomu abych nemusel behat se slozenkama kdyz chci neco zaplatit.. a taky abych si mohl neco koupit z venku
-- v prilozenem papire u nove karty, pisou o moznosti zalozeni PaySec..
na webu ČS zase pisou o nejakem Max Internetbanking.. a dalsich "programech"
predpokladam ze je to vsechno na jednom principu, proste pomoci netu mohu posilat penize na jiny ucet ,kontroly stavu atd..?
1/ PayPal slouzi jako tyto ostatni programy? nebo je jen na nakupovani venku? (napr. ebay)
musim mit zalozeny i nejaky "cesky int. program" , nebo uctem PayPal budu moct platit jak u nas , tak venku ?
2/ pujde na ten muj ucet vubec PayPal zalozit.. ?
urcite me napadnou dalsi otazky, pripadne dopnim pozdeji..
*Míra Veselý*
<< HPI BLITZ >> , eZrun 60A + 8,5z , Turnigy 4000mAh 30-40C , TL-01
-Eurgle 2,4ghz, U14 , Battery Master 6
bylo: onroad: ALS racing M240, TT-01, TL-01, TB-02,Yokomo DriftPackage, Xray 007,....offroad: Traxxas E-Revo VXL, DF-02, CC-01, Himoto EMXT-1, Reely EP16, SCX-10 Honcho
bylo: onroad: ALS racing M240, TT-01, TL-01, TB-02,Yokomo DriftPackage, Xray 007,....offroad: Traxxas E-Revo VXL, DF-02, CC-01, Himoto EMXT-1, Reely EP16, SCX-10 Honcho
- Lukass
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
Re: par otazek ohledne zalozeni int.bankovnictvi / PayPalu
PayPalem jde platit všude a všechno...
Založit by neměl být problém, jen musi byt karta embossovaná (nevim jak se to presne piše ) ..tohle všechno by ti ale meli rict...
jinak, je to Poštovní Spořitlena? nebo Česká Spořitelna? ....účet co máme na PP máme uč České Spořitelny a všechno v pohodě...já mám Poštovní a je to teda pěkně na ho***....po 18ti si to změním na nějakou jinou..tohle jsou zloději....
Založit by neměl být problém, jen musi byt karta embossovaná (nevim jak se to presne piše ) ..tohle všechno by ti ale meli rict...
jinak, je to Poštovní Spořitlena? nebo Česká Spořitelna? ....účet co máme na PP máme uč České Spořitelny a všechno v pohodě...já mám Poštovní a je to teda pěkně na ho***....po 18ti si to změním na nějakou jinou..tohle jsou zloději....
Asso B44 (2x), LRP S8BXe, Team Losi SC....
Brushless is better Bylo: Team Losi Night Crawler, Traxxas eRevo 1/16, Hyper 8e, Hyper 8 PRO ST Brushless-Novak HV 4.5, Team Losi XXX-4 G+, Team Losi XXX-T, HoBao Hyper 7 PRO Brushless, Team Losi XXX-S/G+, traktor od Brudera, Tamiya DF-02,Reely Pyro,X-MOD,Smacker
http://www.vkphoto.cz
Brushless is better Bylo: Team Losi Night Crawler, Traxxas eRevo 1/16, Hyper 8e, Hyper 8 PRO ST Brushless-Novak HV 4.5, Team Losi XXX-4 G+, Team Losi XXX-T, HoBao Hyper 7 PRO Brushless, Team Losi XXX-S/G+, traktor od Brudera, Tamiya DF-02,Reely Pyro,X-MOD,Smacker
http://www.vkphoto.cz
- Mirek
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
ajo :! chybicka se vloudila.. mam to od Postovni Sporitelny
*Míra Veselý*
paypal nezakládáš k účtu ale k platební kartě. Platební karta busí být emba..něco, prostě musí být přizpůsobena k platbám na internetu. To ti odpoví na pobočce. Zřízení účtu paypal je pak jednoduchá věc. Je na netu spousta návodů jak na to, ale i průměrně znalý člověk angličtiny nebo němčiny to zvládne bez problémů. Je třeba při zřizování paypal účtu mít na svém účtě nějaké peníze, protože při ověření ti strhnou snad 3 $, které ti pak vrátí.
Placení paypalem v eshopech nebo na ebay pak není problém. Vlastně se k tomu jednoduše proklikáš... heslo, potvrzení platby a penízky pápá. Je fakt že je to jeden z nejbezpečnějších převodů peněz.....
http://penize.org/paypal/registrace/
Placení paypalem v eshopech nebo na ebay pak není problém. Vlastně se k tomu jednoduše proklikáš... heslo, potvrzení platby a penízky pápá. Je fakt že je to jeden z nejbezpečnějších převodů peněz.....
http://penize.org/paypal/registrace/
- rskedar
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
Nemusí se jadnat pouze o embosovanou kartu, některé banky vám zřídí i imáginární kartu k těmto účelům. Zajděte si na pobočku a vše si zjistětě!!! hlavně nezapomeňte aktivovat službu placení na internetu.
- Jirkacbx
- Cestář
- Kontaktovat uživatele:
Takže.
Taky mam Poštovní banku.U mně na vesnici nejpoužitelnější.
1)Paysec je česká obdoba Paypalu,ale ůčet na Paypalu s nim nezaložíš a ani s nim v cizině nic nezaplatíš.
Na to potřebuješ tušim extra platbu přes kartu,kterou bance dovolíš.
2) Internetbanking nebo Homebanking je slušná věc.Nech si to nahrát do telefonu na SIMkartu a složenky platíš pak jen z mobilu zadáním čísel.Nebo z PC,ale tam je potřeba "kod",který ti přijde jako SMS,když o něj požádáš při platbě přes PC.
Taky mam Poštovní banku.U mně na vesnici nejpoužitelnější.
1)Paysec je česká obdoba Paypalu,ale ůčet na Paypalu s nim nezaložíš a ani s nim v cizině nic nezaplatíš.
Na to potřebuješ tušim extra platbu přes kartu,kterou bance dovolíš.
2) Internetbanking nebo Homebanking je slušná věc.Nech si to nahrát do telefonu na SIMkartu a složenky platíš pak jen z mobilu zadáním čísel.Nebo z PC,ale tam je potřeba "kod",který ti přijde jako SMS,když o něj požádáš při platbě přes PC.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
- Mirek
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
tak, po nejake dobe jsem se to rozhodl resit..
takze mam osobni ucet od postovni sporitelny > Era http://www.postovnisporitelna.cz/Fyzick ... -ucet.aspx
mam vubec sanci si stimto uctem zalozit paypal ?
nebo mi doporucite ucet od jine banky ( ne jen kvuli paypal , ale abych za pul roku nezjistil ze ten muj ucet je vlastne uplne na prd, a stejne zarizoval jiny.. )
u meho uctu sem se nikde nedocetl ze je karta embossovaná .. napr u ČS to maji...
me osobne se ten muj ucet moc nezda, mel jsem od nich nejaky ucet junior, pak ucet student a po 18ti mi poslali todle .. nevim no
diky za kazdou reakci
takze mam osobni ucet od postovni sporitelny > Era http://www.postovnisporitelna.cz/Fyzick ... -ucet.aspx
mam vubec sanci si stimto uctem zalozit paypal ?
nebo mi doporucite ucet od jine banky ( ne jen kvuli paypal , ale abych za pul roku nezjistil ze ten muj ucet je vlastne uplne na prd, a stejne zarizoval jiny.. )
u meho uctu sem se nikde nedocetl ze je karta embossovaná .. napr u ČS to maji...
me osobne se ten muj ucet moc nezda, mel jsem od nich nejaky ucet junior, pak ucet student a po 18ti mi poslali todle .. nevim no
diky za kazdou reakci
*Míra Veselý*
zavolej si na tu jejich linku co maji na webovkách a zeptej se jich jestli se s tvou kartou dá platit přes internet, pokud ano není problém si účet u paypalu zařídit na tvůj používaný účet.
Pokud to s kartou nepůjde nebude pro frajerku problém aby ti to nastavili. Možná budeš muset na pobočku.
Embasovaná karta s tím nemá nic společného dá se nastavit i elektronická karta
citace:
Embosovaná karta je platební karta, která má veškeré údaje (jméno držitele, číslo karty atd.) plasticky vyraženy - písmo tedy z karty „vystupuje". Tento typ karty nám přináší širší uplatnění než karta elektronická. Můžeme s ní tedy platit na více místech než kartou elektronickou, například i u obchodníků, kteří nemají elektronický terminál, ale jen tzv. imprinter („žehličku“), do něhož obchodník kartu vloží a otiskne veškeré údaje z karty na účet, který podepíšeme.
Pokud to s kartou nepůjde nebude pro frajerku problém aby ti to nastavili. Možná budeš muset na pobočku.
Embasovaná karta s tím nemá nic společného dá se nastavit i elektronická karta
citace:
Embosovaná karta je platební karta, která má veškeré údaje (jméno držitele, číslo karty atd.) plasticky vyraženy - písmo tedy z karty „vystupuje". Tento typ karty nám přináší širší uplatnění než karta elektronická. Můžeme s ní tedy platit na více místech než kartou elektronickou, například i u obchodníků, kteří nemají elektronický terminál, ale jen tzv. imprinter („žehličku“), do něhož obchodník kartu vloží a otiskne veškeré údaje z karty na účet, který podepíšeme.
- Mirek
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
Takze.. zalozil sem si novej ucet u postovni sporitelny s emboss kartou..
zalozil si paypal, zalozil si ucet na ebay..
a dneska se pokusil obednat rc soupravu..
jen mi neni jedna/vic veci uplne jasna.. >
1/ pokud zakoupim neco napr na ebay, tak paypal si sam automaticky vycucne z miho uctu potrebnou castku k zaplaceni zbozi ? ja jen ze tam mam porad na konte 0,00 .. cekal sem ze tam budu mit normalne stav svyho uctu
2/ odpoledne sem to obednal, zaplatil, platba byla udajne provedena.. ale z uctu se mi neodecetla ani koruna, ani ta co si ma vzit paypal za zalozeni uctu .. takze takovydle mezinarodni transakce budou trvat treba den, je to tak ?
3/ mi neni porad uplne jasny clo/dph .. je to tak ze clo=dph nebo jsou to dve odlisny veci ?
pokud vim, tak ted jeste plati limit 150§ co osvobozuje od placeni cla/dph ??
kdybych limit prekrocil, coz s novym zakonem 22§ prekrocim hodne snadno, tak me ceka k celkove castce + 20% ? coz je teda DPH, co je potom clo ? ( to se plati jak ? )
dekuju za trpellivost, doufam ze moje otazky pomuzou dalsim "novackum" v tomdle oboru
1/ pokud zakoupim neco napr na ebay, tak paypal si sam automaticky vycucne z miho uctu potrebnou castku k zaplaceni zbozi ? ja jen ze tam mam porad na konte 0,00 .. cekal sem ze tam budu mit normalne stav svyho uctu
2/ odpoledne sem to obednal, zaplatil, platba byla udajne provedena.. ale z uctu se mi neodecetla ani koruna, ani ta co si ma vzit paypal za zalozeni uctu .. takze takovydle mezinarodni transakce budou trvat treba den, je to tak ?
3/ mi neni porad uplne jasny clo/dph .. je to tak ze clo=dph nebo jsou to dve odlisny veci ?
kdybych limit prekrocil, coz s novym zakonem 22§ prekrocim hodne snadno, tak me ceka k celkove castce + 20% ? coz je teda DPH, co je potom clo ? ( to se plati jak ? )
dekuju za trpellivost, doufam ze moje otazky pomuzou dalsim "novackum" v tomdle oboru
*Míra Veselý*
Mirek píše:Takze.. zalozil sem si novej ucet u postovni sporitelny s emboss kartou..
1- ano vycucne ti presne cenu objednavky z uctu.
2- mne to trva asi 5 sekund a dojde mi sms-ka na mobil ze mi z uctu stiahli urcenu sumu ale je mozne ze tvoja banka to bude spracovavat dlhsie.
3-Clo a DPH to uz maju na starosti "nasi teda vasi colnici (sakra ved sme jeden narod)"
Ked sem balik dojde oni ho bud u seba nechaju, preskumaju a daju ti zaplatit alebo ti ho poslu domov to uz zalezi na nich.
Ale chalani poradte trosku vy mne na ebay som kupil tb-02 ale bol posledny a niekto ma v tej istej chvilke predbehol tak mi chlapik refundoval peniaze a ja ani za boha neviem prist na to ako tie peniaze dostat spet na ucet. Dakujem za rady.
- deathskull
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
ach jo, ja snad na tohle tema napisu prispevek a objasnim co je vse za potreba:) Pokusim se to teda objasnit znovu (jinak staci jenom hledat, asi pred pul rokem jsem to zde vysvetloval, co je co a jak se co plati).
Tak ze:
Q: 1/ pokud zakoupim neco napr na ebay, tak paypal si sam automaticky vycucne z miho uctu potrebnou castku k zaplaceni zbozi ? ja jen ze tam mam porad na konte 0,00 .. cekal sem ze tam budu mit normalne stav svyho uctu
A: Nepises kde mas 0:) ale pocitam, ze na paypal. Ano to je spravne. Musis si uvedomit, ze paypal slouzi "jakoby" tvuj dalsi ucet. Co se tyka transkaci, mas bud dve moznosti: 1) bud si prevedes penize primo na paypal a budes tam vzdy neco mit - v tomhle nevidim zadnou vyhodu. 2) nebo jednoduse zaplatis zbozi a paypal automaticky si ztrhne z tveho utu prachy. Nikdy nebudes mit videt stejnou castku na uctu i na paypalu (myslim stav konta!)
Q: 2/ odpoledne sem to obednal, zaplatil, platba byla udajne provedena.. ale z uctu se mi neodecetla ani koruna, ani ta co si ma vzit paypal za zalozeni uctu .. takze takovydle mezinarodni transakce budou trvat treba den, je to tak ?
A: Co se tyka zalozeni, unguje to asi nasledovne. Po pridani karty (ktera je aktivovana na placeni pres internet - nemusi byt embosovana!) si PAYPAL automaticky ztrhne tusim 50kc (tedka to je mozna min, uz nevim) a asi tak za 5-10 dni ti to posle zpet z cislem (budes to mit videt v historii transakci), ktere zadas pro overeni tve karty v paypalu. Po aktivaci, budou tve transakce (placeni v e-shopech) zauctovany ihned - vlastne paypal jakoby zaplati neco za tebe a ztrhne si za to prachy z tveho uctu, ktere zauctuji ale az treba za nekolik dni.
Q: 3/ mi neni porad uplne jasny clo/dph .. je to tak ze clo=dph nebo jsou to dve odlisny veci ?
A: CLO a DPH jsou uplne jine veci:). CLO je zpoplatneno 3,5% (v zakladni sazbe - tusim do limitu 350 Euro). Nastesti se da CLO relativne okecat a to tak, ze veci mas pro vlastni pouziti a ne na prodej. CO se tyka DPH tak je to stim horsi! DPH je 20% a limit je opravdu do 150 Euro (cena by mnela byt za zbozi ne za zbozi vc posty - bohuzel casto se stava, ze celnici vypocitavaji DPH z pojistene ceny, tedy deklarovane hodnoty zbozi. Pokud se jim to nezda, pozadaji te o vypis z paypalu, aby videli, kolik si opravdu zaplatil. Osvobozeni od placeni DPH zadne neexistuje, krome jiz zmineneho limitu a ano mas provdu, ze od 1.4. se limit bude menit.
Doufam, ze jsem vse vysvetlil a trosku ti to pomuze, pokud ti nebude neco jasny, nebo budes mit nejaky otazky, klidne mi napis SZ pripadne ICQ
Tak ze:
Q: 1/ pokud zakoupim neco napr na ebay, tak paypal si sam automaticky vycucne z miho uctu potrebnou castku k zaplaceni zbozi ? ja jen ze tam mam porad na konte 0,00 .. cekal sem ze tam budu mit normalne stav svyho uctu
A: Nepises kde mas 0:) ale pocitam, ze na paypal. Ano to je spravne. Musis si uvedomit, ze paypal slouzi "jakoby" tvuj dalsi ucet. Co se tyka transkaci, mas bud dve moznosti: 1) bud si prevedes penize primo na paypal a budes tam vzdy neco mit - v tomhle nevidim zadnou vyhodu. 2) nebo jednoduse zaplatis zbozi a paypal automaticky si ztrhne z tveho utu prachy. Nikdy nebudes mit videt stejnou castku na uctu i na paypalu (myslim stav konta!)
Q: 2/ odpoledne sem to obednal, zaplatil, platba byla udajne provedena.. ale z uctu se mi neodecetla ani koruna, ani ta co si ma vzit paypal za zalozeni uctu .. takze takovydle mezinarodni transakce budou trvat treba den, je to tak ?
A: Co se tyka zalozeni, unguje to asi nasledovne. Po pridani karty (ktera je aktivovana na placeni pres internet - nemusi byt embosovana!) si PAYPAL automaticky ztrhne tusim 50kc (tedka to je mozna min, uz nevim) a asi tak za 5-10 dni ti to posle zpet z cislem (budes to mit videt v historii transakci), ktere zadas pro overeni tve karty v paypalu. Po aktivaci, budou tve transakce (placeni v e-shopech) zauctovany ihned - vlastne paypal jakoby zaplati neco za tebe a ztrhne si za to prachy z tveho uctu, ktere zauctuji ale az treba za nekolik dni.
Q: 3/ mi neni porad uplne jasny clo/dph .. je to tak ze clo=dph nebo jsou to dve odlisny veci ?
A: CLO a DPH jsou uplne jine veci:). CLO je zpoplatneno 3,5% (v zakladni sazbe - tusim do limitu 350 Euro). Nastesti se da CLO relativne okecat a to tak, ze veci mas pro vlastni pouziti a ne na prodej. CO se tyka DPH tak je to stim horsi! DPH je 20% a limit je opravdu do 150 Euro (cena by mnela byt za zbozi ne za zbozi vc posty - bohuzel casto se stava, ze celnici vypocitavaji DPH z pojistene ceny, tedy deklarovane hodnoty zbozi. Pokud se jim to nezda, pozadaji te o vypis z paypalu, aby videli, kolik si opravdu zaplatil. Osvobozeni od placeni DPH zadne neexistuje, krome jiz zmineneho limitu a ano mas provdu, ze od 1.4. se limit bude menit.
Doufam, ze jsem vse vysvetlil a trosku ti to pomuze, pokud ti nebude neco jasny, nebo budes mit nejaky otazky, klidne mi napis SZ pripadne ICQ
Xray T2R PRO (RA), Xray T2 008 (RA),
- deathskull
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
V paypalu se daji penize normalne prevezt zpet. Tusim ze to je pod polozkou windwraw money, ale tedka si nejsem jistej, musel bych se podivat:)bflame píše: Ale chalani poradte trosku vy mne na ebay som kupil tb-02 ale bol posledny a niekto ma v tej istej chvilke predbehol tak mi chlapik refundoval peniaze a ja ani za boha neviem prist na to ako tie peniaze dostat spet na ucet. Dakujem za rady.
Xray T2R PRO (RA), Xray T2 008 (RA),
- Mirek
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
diky za vycerpavajici odpoved
prisli mi rano emaily od prodejce, se statusama : Packing > Packed > Shipped
takze uz to asi odeslal..
a jakysi kod , na sledovani baliku ..asi (kde ho muzu sledovat?? )
jen se mi stale neodecetli penize z uctu, ani ta castka za zalozeni uctu paypal.. ( je to vic nez 24hodin)
prisli mi rano emaily od prodejce, se statusama : Packing > Packed > Shipped
takze uz to asi odeslal..
a jakysi kod , na sledovani baliku ..asi (kde ho muzu sledovat?? )
jen se mi stale neodecetli penize z uctu, ani ta castka za zalozeni uctu paypal.. ( je to vic nez 24hodin)
*Míra Veselý*
- tomik
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
zkus tady http://www.emsairmailtracking.com/
Tamiya DB-01Durga
BRUSHLESS COMBO IN CAR
BRUSHLESS COMBO IN CAR
- Mirek
- Píšu nejvíc
- Kontaktovat uživatele:
tak neco novyho, penize z miho uctu odecteny..
ted jen cekat az to prijde..
jenze se mi nedari nikde vystopovat kde se balik nachazi..
kod je RT094096209HK .. ale nikde mi to nic neukaze :/
ted jen cekat az to prijde..
jenze se mi nedari nikde vystopovat kde se balik nachazi..
kod je RT094096209HK .. ale nikde mi to nic neukaze :/
*Míra Veselý*