Jaký první auto na drift?

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Loupák83
Finanční podpora fóra
Finanční podpora fóra

Re: Jaký první auto na drift?

Příspěvek od Loupák83 »

Jan.Černík píše:Já nějak pořád nechápu pojem "auto na drift pro začátečníka".

no nějak nejsi sám
driftovat se dá více či méně s každým podvozkem záleží pak čím je osazen a jak moc levý ruce dotyčnej má

jinak driftuje se TT-01,X-Ray, Yokomo,Losi,LRP..... je toho mrak defakto s každým silničním podvozkem lze jezdit bokem ale drift je hlavně o rukách :mrgreen: a ty jsem zatím neviděl že by je někde prodávali .. pokud na to někdo narazí pište :mrgreen: :mrgreen:
Xray T4 2017 Open
X-RAY XB4 2015 , ASSO B6
Axial SCX10 Dingo
FB: http://www.facebook.com/pages/RC-Semily ... 233?ref=hl
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Příspěvek od Jan.Černík »

No takže jinými slovy:
Chci auto pro začátečníka / chci co nejlacinější auto.

Pravda je, že s každym autek se dá driftovat "více či méně". Ale s autem za 6tis (nejlépe RTR) se driftí spíš "méně než více".

Ale na to každej musí přijít sám a asi každej pořádnej RCčkář si musí projít zkušeností alá "TT-01" a provařit na něm nějakou tu tisícikorunu.
Yokomo DPM, TA-05 EagleKit Drift, TEH-16FM Drift Eagle, TT01 Drift, Xray T3 Drift
SCX10 Cherokee Trial, CC01 Pajero Wagon, SCX10 Jeep JK Expedition, TF2 Oshkosh, Stadium Blitzer, HPI Blitz, Xray XB8 Elektro, Ceen CT5
RC DRIFTMECHANICS LIBEREC https://www.facebook.com/pages/RC-Drift ... l&filter=1
delta tuning force
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta tuning force »

jo jo přesně tak navíc si nenapsal přesněji tu cenu za tu cenu chceš jenom za holej podvozek nebo jenom za podvozek a elektro či nabíječku a vysílačku a tak... dal si málo vstupních informací proto taková reakce kolegů ;-)
RC Dorifto
Tamiya TA-05 VDF Gold Edition, ezRun střídavé combo 8,5T 60A, 2,4 Ghz RC set
Traxxas Summit
Tamiya TT-01 D typeE Nisan GT-R - hliníkový kardan, řízení
Carson X-Mod Evo Mitsubishi Lancer Evolution IX. - 4WD, světla, neony, bodykitt
escaper
Nováček
Nováček

Příspěvek od escaper »

Zdravím pánové,

právě řeším stejnej problém. Chci první auto na drift, ale samozřejmně mám omezený rozpočet. Zatím co jsem četl tady a na nějakých zahraničních diskuzích tak jsem došel k názoru že jako první si pořídím LPR S10. Ta vyhrává zatím tak na 80% nad klasikou TT-01. Motor stříďák 10,5T, baterky Li-Po 2S, servo zatím nějakej analog.
Losi R22 - Moravia RC Racing Team, LRP S10 - v rozkladu, Thunder Tiger Phoenix Truck - stroj pro synátora - v přípravě
kolajz
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od kolajz »

trochu víc informací: rozpočet,zda nějaké vybavení už máš (nabíječka....) , trochu se rozepiš.
Měl jsem toho už moc , momentálně jen
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
http://kolajz.rajce.idnes.cz
escaper
Nováček
Nováček

Příspěvek od escaper »

kolazj: začnu historií. Asi tak od r. 1994 litám s letadlama, poslední rok jsem k tomu ještě přidal vrtulníky, ale to se u mě nějak neuchytilo. Je to mooooc finančně náročné, naučit se litat s vrtulnikem a protože jsem letos dostavěl barák a platim hypoteku, tak na opravy vrtulníků nejsou peníze.
Momentální rozpočet jsem si nastavil na 5000,- Podvozek budu brat asi u nás. Motor, regl, servo, vysílač budu brát nejspíš z číny. Jediné v čem pořád slušně plavu jsou gumy, ale ještě pár bezesnych nocí u kompu a taky na to přijdu :D
Losi R22 - Moravia RC Racing Team, LRP S10 - v rozkladu, Thunder Tiger Phoenix Truck - stroj pro synátora - v přípravě
kolajz
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od kolajz »

LRP S10 asi bude nej volba.Výběr elektroniky nechám na lidech, kteří mají lepší přehled co je momentálně na trhu.Pokud chápu nabíječku máš.S těma vrtulníkama ti rozumím soused lítá ,má jich hafo :D no a opravovat by mě to fakt nebavilo.
Měl jsem toho už moc , momentálně jen
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
http://kolajz.rajce.idnes.cz
escaper
Nováček
Nováček

Příspěvek od escaper »

Ono nejde o to opravovat, to mě baví, ale nebaví mě ty opravy platit :dance:
Mam "jen" Minititana - má cca 80cm průměr rotoru a když jsem s ním poprvé jen tak lehce štrejchnul ocasem o zem tak mě oprava vyšla na 1500,- druhej pád byl z mé blbosti a ten už vyšel na 2400,- a když přidám 1000,- tak driftuju. Sice jen v základu ale s podstatně menšíma provozníma nákladama.
Nabíječku mám IMax B6 ta zvládá cokoli. a pak mám klasickou pákovou RC soupravu, ale to se na auto nedá. Musí být volantovka.
tabbert
Nováček
Nováček

Příspěvek od tabbert »

escaper nazdar ;-). Dle mého názoru je pro začátek nejdostupnější ezrun 35A s 9T motorem. Brousím kolem toho už nějakou dobu a poměr cena a kvalita mi vycházi nejlépe.
escaper
Nováček
Nováček

Příspěvek od escaper »

Co jsem kdy jezdil s autem tak se mi líp jezdilo na volantu, nedovedu si představit páčkovat driftování.
escaper
Nováček
Nováček

Příspěvek od escaper »

tabbert píše:escaper nazdar ;-). Dle mého názoru je pro začátek nejdostupnější ezrun 35A s 9T motorem. Brousím kolem toho už nějakou dobu a poměr cena a kvalita mi vycházi nejlépe.

mám vybranej regl Turnigy 35A a motor EzRun 10,5T ten motor jsem tak tipoval, zdá se mi že ta 9T má už hodně KV a při plnym vykonu těch 32000 otaček je fakt dost, zaleží na převodu to jo ale to jsem ještě nepočítal.
tabbert
Nováček
Nováček

Příspěvek od tabbert »

Matbre u nás taky jezdí s pákama a doteď nechápu jak to dělá :-). Na druhou stranu dneska koupíš 2.4 dvoukanál z číny i s přijímačem do 700 peněz, což si myslím, že není moc a pro začátek to stačí.
escaper
Nováček
Nováček

Příspěvek od escaper »

Už jsem přemyšlel že pořídím vadnou volantovku a připojím si ji na vysílač a ten pověsím na opasek. Stačí připojit potenciometry z volantovky na potenciometry v pákovce s přepínačem, dobře to SW nastavit a je to. Taky by to tak šlo, ale zdá se mi to krkolomné.
tabbert
Nováček
Nováček

Příspěvek od tabbert »

Alindur píše:Tabberte ten dvoukanal z ciny neni zrovna vyhra :D moc tam toho neupravis a trim zataceni se pokazdym vypnuti zmeni :D
Ještě do nedávna jsem ji používal a v poho, jen málo možností nastavení, no jo no spektrum je spektrum :-) taky už jsem přešel, hlavně kvůli automatickému nastavení regulátoru, kdy na drift kolech nepoznal žádný odpor a šel mi místo brzdy hned na zpátečku. Jinak ja jezdím 10,5 a třeba na koberci a občas i na některém asfaltu by se mi hodilo mít ještě malou rezervu. Proto zvažuji ten 9T, nemusím přeci jezdit na doraz ;-). Už se to tady několikráte řešilo. Je lepší podle mne mít rezervu, než pak uvažovat kde vzít výkon....
escaper
Nováček
Nováček

Příspěvek od escaper »

já jsem to právě nechtěl na začátek přepálit ;-)
Odpovědět

Zpět na „VOLNÝ POKEC“