PROČ ???

Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx

Odpovědět
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

PROČ ???

Příspěvek od Jan.Černík »

Nechci do ničeho rejpat, ale prostě si nemůžu pomoci. Proč tu na foru nevidim někoho z driftařů ? Nemyslím lidi co chtějí zkoušet drift (v žádném případě nic proti nim), ale myslim lidi co jezdí drift primárně a objíždí závody a tak. Troufnu si říct, že znám drtivou většinu driftařů "srdcařů" v čechách a nikdo tu skoro není. Kde jsou lidi ze všech driftařskejch týmů z republiky ??????
Když sem začínal s driftem, tak tu byli všichni. Dorifto Slaný, Drift Club Praha, Driftmechanics Liberec, Oldscull Brno, Side to Side. Kde jsou ty lidi ???
Dříve se tu řešilo všechno. Co jak nastavit, co upravit, novinky v driftu, co kdo staví, co kdo plánuje atd. Dneska když sem vlezu, tak je to tu jen o dotazech že někdo chce TTčko nebo Nascadu, a hlavně to nechce na závody.
No a nakonec, ať to zní sebehnusnějc, tak když čtu ty rady co tu občas padají, tak mám pocit, že radí lidi uplně z jinejch odvětví rcček, co viděli driftovací auto maximálně z rychlíku. A když poradí někdo kdo o driftu něco ví, tak se to většinou otočí proti němu a je ukamenovanej nesmyslnejma argumentama. Možná mám jen špatnej pohled na věc, ale prostě mi to tak přijde. V žádnym případě to není směřováno osobně a nechci nikoho urážet. Prostě jen muj názor.

Takže jen otázka: Kde jsou všichni driftaři ???
Yokomo DPM, TA-05 EagleKit Drift, TEH-16FM Drift Eagle, TT01 Drift, Xray T3 Drift
SCX10 Cherokee Trial, CC01 Pajero Wagon, SCX10 Jeep JK Expedition, TF2 Oshkosh, Stadium Blitzer, HPI Blitz, Xray XB8 Elektro, Ceen CT5
RC DRIFTMECHANICS LIBEREC https://www.facebook.com/pages/RC-Drift ... l&filter=1
mlejnas
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Re: PROČ ???

Příspěvek od mlejnas »

Je fakt že se mi časem od času hodí taky nějaká rada...naprosto s tebou souhlasí... :?
Požadavky na závodní auto jsou ve srovnání s běžnou technikou tvrdší a nekompromisní, velkou roli zde hraje čas, protože závodní vůz zastarává už v okamžik, kdy se na rýsovacím prkně objeví první čára.

RcRally/Ta-02/Ford Fiesta

http://www.rc-auta.eu/
uffos
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uffos »

Ahoj, nevím, jeslti mě Honzo bereš jako srdcaře (ale vzhledem k tomu že drift jezdím 8 let s malou pauzou, tak možná jo) ale možná jsi si, podle mě, odpověděl sám na to proč tu nikdo není. To že každý dobrý skutek je po zásluze potrestán a tak ti srdcaři se možná "bojí" psát... Jak píšeš, pokud někdo napíše něco založené na vlastní zkušenosti nebo na tom, co vyčetl na zahraničních forech, s obvykle větší zkušeností než-li v čr, bývá často ukamenován argumentama, že je to blbost, že to nemůže fungovat a že to analogový servo na drift stačí apod. Je fakt i třeba dost lidí to odradí nebo s driftem končí, když vemu příklad tebe, Larse, a proto zde asi už ani tolik nepřispívají . A ti, co zůstávají, většinou nemají chuť nebo čas něco radit lidem v žabomyších válkách o to, zda-li je lepší nascada, tt-01 či S-10, a kor když se to tu řeší x-krát a lidé nehledají a radši se zeptají znova (viz. jestli si pamatuješ velký flamewar na Facebooku týden nebo dva zpátky)... A Facebook, to mi přijde taky jako jeden z velkých žroutů srdcařů zde na foru, i když při sáhnutí do svědomí i já dávám o modelech asi víc na FB než-li tady. Možná je to taky tou rychlostí komentářů, chatu a všeho okolo, nebo jen čistým výběrem těch lidí, se kterými se o tom pobavím. Sám vidíš, že s tím FB, se radši založí skupina, kde může přispět každý "odborník" na RC drift, jenž je samozvaně tím odborníkem nazván z toho důvodu, že má na profilu fotku či dvě z probíhajícího RC CDS, často fotku ještě jako diváka. Osobní zkušenost je i pro mě taková, že radějí se pobavím s amatérem v RC driftu, který naslouchá, zeptá se když něčemu nerozumí a přijde za mnou pro radu, než s někým pro koho je Nascada ta nejlepší a o možnosti předělání Xraye na driftspec nechce ani slyšet, popřípadě nedejbože pravé driftbestie od Yokoma, konverze Eaglu na TA-05, Sakury a dalších. Tuhle osobní zkušenost mám s bráchou přítelkyně, který takový je. A nebo z dob, kdy jsem vedl boleslavský RC drift kroužek a pravidelně se nás scházelo 6-9 lidí na trénink.

A tak abych odpověděl na tvou otázku ohledně ukrytých drifterů: Oni tu jsou, třeba sem chodí, ale jen čtou a vyčkávájí a baví se nad některými komentářemi (třeba jako je můj případ) a radši se jdou pobavit na FB o světě RC driftu.
Honza Smrčka
Yokomo YD-2S Plus
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

No konečně se někdo ozval. Díky za názor.

80 lidí si to přečte a reagujou jen dva :D
Yokomo DPM, TA-05 EagleKit Drift, TEH-16FM Drift Eagle, TT01 Drift, Xray T3 Drift
SCX10 Cherokee Trial, CC01 Pajero Wagon, SCX10 Jeep JK Expedition, TF2 Oshkosh, Stadium Blitzer, HPI Blitz, Xray XB8 Elektro, Ceen CT5
RC DRIFTMECHANICS LIBEREC https://www.facebook.com/pages/RC-Drift ... l&filter=1
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

Pouze muj názor.
Sice podpořený sledováním a trochu zkušenostma,ale pořád jen soukromý názor.

Nějak to začalo,sbíraly se informace,zkoušelo a ladilo.
Tohle trvá cca 3 - 4 roky.
Kdo do toho kolotoče hupsnul na začátku,měl převahu a výhodu.
Pokud VČAS pořídil lepší podvozek,JEDNO JAKÁ KATEGORIE,byl ve výhodě a nemusel X blbostí řešit.
Stávající nováčci nebo i budoucí už ALE nemají potřebnou trpělivost s laděním podvozků,hledáním informací atd,atd.
A přesně to pak dopadá,jak píše mlejnas či uffos.
Staří psi jen čtou ty blbosti,co "rádoby" znalci píšou nováčkům a reagují minimálně.
Proto otrkaní řidiči radši jezdí,třeba v uzavřených skupinkách,kde se domlouvají pouze mezi sebou a jelikož mladoši si nedokážou a nechtějí dohledat informace a připojit se k daný komunitě,chcípá na úbytě každá kategorie.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
kolajz
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc

Příspěvek od kolajz »

Jan.Černík píše:Nechci do ničeho rejpat, ale prostě si nemůžu pomoci. Proč tu na foru nevidim někoho z driftařů ? Nemyslím lidi co chtějí zkoušet drift (v žádném případě nic proti nim), ale myslim lidi co jezdí drift primárně a objíždí závody a tak. Troufnu si říct, že znám drtivou většinu driftařů "srdcařů" v čechách a nikdo tu skoro není. Kde jsou lidi ze všech driftařskejch týmů z republiky ??????
Když sem začínal s driftem, tak tu byli všichni. Dorifto Slaný, Drift Club Praha, Driftmechanics Liberec, Oldscull Brno, Side to Side. Kde jsou ty lidi ???
Dříve se tu řešilo všechno. Co jak nastavit, co upravit, novinky v driftu, co kdo staví, co kdo plánuje atd. Dneska když sem vlezu, tak je to tu jen o dotazech že někdo chce TTčko nebo Nascadu, a hlavně to nechce na závody.
No a nakonec, ať to zní sebehnusnějc, tak když čtu ty rady co tu občas padají, tak mám pocit, že radí lidi uplně z jinejch odvětví rcček, co viděli driftovací auto maximálně z rychlíku. A když poradí někdo kdo o driftu něco ví, tak se to většinou otočí proti němu a je ukamenovanej nesmyslnejma argumentama. Možná mám jen špatnej pohled na věc, ale prostě mi to tak přijde. V žádnym případě to není směřováno osobně a nechci nikoho urážet. Prostě jen muj názor.

Takže jen otázka: Kde jsou všichni driftaři ???
pravda pravdoucí. Jinak za mě osobně prostě už na to nemám sílu a většinou mě dorazí když lidi co zažili drift jen na trubkách mě začnou přesvědčovat o opaku-NEBRANÍM se smysluplné diskuzi ,ale prostě co je moc to je moc.
Měl jsem toho už moc , momentálně jen
TA05 EAGLE+full tuning.
Hpi baja 5B ss
http://kolajz.rajce.idnes.cz
Heršpitz
Píšu hodně
Píšu hodně

Příspěvek od Heršpitz »

Ahoj Honzo.
Já bych v tom nic znepokojujícího nehledal. Každý modelář prochází nějakým vývojem, a aktivita na FB a forech se postupně mění podle jeho potřeb. Časem, kdy už se v „oboru“ začneš orientovat, už důležitý a dobrý lidi znáš osobně, tak raději vše potřebné probereš s nimi buď na závodech, nebo mailem, telefonem. Na net zabrousíš jen tolik, aby tě to neokrádalo o drahocenný čas a jen na stránky, kde najdeš kvalitní informace. Příspěvky píšeš, jen když je zajímavý téma, když tě někdo správně nadzvedne, nebo ti připadá tazatel rozumnej a chceš mu pomoct. Vše navíc je jen ztráta času.
Toť zase muj názor nedriftaře, myslím, že platí obecně.
Himoto Z-3 OnRoad; XRay T3 12´; XRay T4; Ansmann X4 Pro, TeamC T4 Competition
http://rcautaliberec.webnode.cz/
rc vítek
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rc vítek »

Ahoj všichni,jestli nevadí že nejsem přez drift :text-imsorry: Tak taky souhlasím že je to poslední dobou nějaký mrtvý,skoro ve všech kategoriích
Jirkacbx píše:mladoši si nedokážou a nechtějí dohledat informace a připojit se k daný komunitě,chcípá na úbytě každá kategorie.
Já jsem taky mladej,sice můj úvod na fóru nebyl nic moc,ale teď už si to poté co jsem se naučil tady na fóru "chodit" si to najdu než se hloupě ptát a k daný kategorii jsem se tu chtěl připojit (expedice) ale do mýho vlákna o PEPEM nepřispěl do dnešní doby nikdo tak nevím co jsem udělal špatně :doh: . Když něco vím tak poradím,ale do věcí o kterých vím prd tak se radši nepletu.
PAJERO na CC-01 od ježíška :D
Jirkacbx
Cestář
Cestář
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirkacbx »

I mezi mládeží se najdou světlé vyjímky 8)
A k Pepému - Pajeru.Ono,když vlastně uplatníš na autě pouze nějakou už tady známou úpravu a v albu máš jen většinou fotky z ježdění,tak se moc nediv,že moc ohlasů nebude.
"Pokud můžu,pomůžu.Ale nervy mam jen jedny"
Skype jirkacbx
AX potvora
Každý člověk má nárok na den blbec
karimartin
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karimartin »

Je to přesně tak jak píšeš, nemám sílu a čas se hádat s všeznalci, kteří neberou jakýkoliv názor - většinu věcí řešíme na Facebooku, tak je asi čas udělat skupinu a bavit se tam :)
Yokomo DIB Red / Type-C RWD FR-D Full Overdose
Keep Drifting Fun
camilius74
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od camilius74 »

Haló,my jsme tady taky,ale máme docela málo času,tak to sem tam jen proletím. :)
mlejnas
Pravidelný navštěvník
Pravidelný navštěvník

Příspěvek od mlejnas »

Je pravda že co znám lidi (kamárády 13,14,15) tak ty jezdí prostě singl když jim něco nefunguje tak se nezeptaj ale koupjej prostě něco "novíýho"...Já jsem rád že jsem se asi před rokem přidal k RC DRIFTMECHANICS...nelituju toho...spoustu rad...prostě skvělá parta...ALE je fakt že co jsme byli jezdit před rokem tak pamatuju že nás tam bylo asi 10 dnes už jezdí pořádně z Liberce už jen Stehla,Dědičík a Černík(a když někdo jinej tak vůbec nemá zájem se přidat do kolektivu..)...Takže to jde dost do p*dele jak na to tak koukám.. :-/(
Požadavky na závodní auto jsou ve srovnání s běžnou technikou tvrdší a nekompromisní, velkou roli zde hraje čas, protože závodní vůz zastarává už v okamžik, kdy se na rýsovacím prkně objeví první čára.

RcRally/Ta-02/Ford Fiesta

http://www.rc-auta.eu/
freestyler
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

Příspěvek od freestyler »

súhlasím so všetkým čo tu píšete..
stále sa tu melie o tom istom a o trendoch čo boli aktuálne 5-6 rokov dozadu.. nerozpráva sa tu o novinkách v RC Drifte :(
asi to má na svedomí celé Facebook
už len Eagle Racing TA-05 GRT Ver. III CS 1,55
bolo: HPI E10, Tamiya DF-03Ra, Tamiya Double Blaze, Tamiya TB-Evo IV, 3Racing Sakura D3 CS
Jan.Černík
Píšu fakt hodně
Píšu fakt hodně

To nebude Facebookem...................
nesto
Píšu nejvíc
Píšu nejvíc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nesto »

Tak jsem se taky přišel po dlouhé době podívat a mezi ničím a Larsem, který všechno prodává, jsem našel tohle téma.
Musim říct, že vyznívá dost negativně. Ale pravda je, že od našeho prvního závodu, kdy se banda naivních šílenců sešla, aby vymyslela už stokrát vymyšlené, už uběhlo dost času a Drift v ČR je teď v největším rozkvětu, ve který jsme tenkrát ani nedoufali :-).

Co se místních podmínek týče, tak máte v podstatě pravdu všichni. Na facebook se všechno posílá snáz a rychleji, nikdo ti tam nekecá do velikosti fotek, citací a neposílá tě hledat tlačítko hledat :-D. V tomhle ohledu za to skutečně může facebook. Ale Jirkacbx má pravdu v tom, že ti dlouholetí driftaři už jsou prostě jinde a nebaví je pořád se zaobírat stejnými problémy, které oni měli, když začínali.

Nejdůležitější pro úplnýho nováčka je cena (teda až na pár vyjímek). Za tu nejnižší cenu, chce mít nejvíc muziky, co jen to jde a je to pro něj natolik důležité, že řeší úplný kraviny a řeší je stále dokola. Takže lidi co tenhle problém už neřeší, z nich mají bolehlav (já to vim moc dobře, já začínal s TTčkem, které když jsem kupoval, tak nemělo ani regulátor ani baterky, protože už jsem na ně prostě neměl :-D). No a takových nováčků je tu vždy dostatek a ačkoli je to nejlepší možnost přísunu nových lidí, ty zkušené nebaví jim pořád dokola říkat totéž a pak je ještě přesvědčovat, aby přijeli na závody a nedřepěli s tím doma tak dlouho, dokud to neprodají.

Za další, je potřeba mít tahouna, nebo ideálně tahouny, kteří svou aktivitou udrží nějakou úroveň. Protože lidi obecně na nějaký rozvoj komunity dost kašlou. To mám opět z vlastní zkušenosti. Dost se mi změnily životní priority a drift už pár měsíců dost bojkotuji, následkem toho se nám poněkud rozpadl tým. Tady na fóru to bude obdobné.

No a na závěr této dozajista hodnotné četby :-D. Dorifto se nerozpadlo úplně a příští sezónu nás zase budete mít na krku. Chystáme pár překvapení, takže se máte na co těšit :-)
RC Dorifto
...:::Toyota Supra:::...
Odpovědět

Zpět na „VOLNÝ POKEC“