Obdivuji některé prodejce, kteří mi po telefonu řeknou, že auto je v perfektním stavu a že určitě budu spokojen. Po příjezdu na místo vypadalo auto přesně jak popsal, lak zašlý, prasklina zadního nárazníku vizuálka dopadla dobře, sice byl lakovaný přední blatník i nárazník, ale žádná prda to nebyla, nosná část nebyla poškozena. (pominu to, že mi do telefonu řekl, že na autě nebylo nic lakováno) Tak jsem si řek, jo borec bude asi normální ferovej obchodník... Tak jsem se vydal na zátěžový test. Tak to auto v perfektním stavu mělo totálně K.O. zadní tlumiče, uložení zadní nápravy, přední homokinetický kloub na kaši včetně manžety ..., uložení předního stabíku, napínací kladka KO, a zřejmě ložisko v A/C nebo něco s kompresorem A/C. Na autě za 79.000.- závady za cca. 20.000.- i s prací. Ještě co mě zarazilo, tak bazarník jel z Německa po vlastní ose, a za celou tu dobu (800km) nepoznal co je na autě špatně. Z diagnostiky mi vyjel součet 27 chyb z řídící jednotky. Jo a poslední kapka byla že deklarovaných 152.000 km bylo lehce upraveno z 498.000 km kdy byl poslední záznam servisu v roce 5/2012. Prodejce mi řekl, že tomu moc rozumím, a moc to prožívám, že na každém ojetém autě něco je a že to za tu cenu stejně někomu prodá a už mu na to auto stejně jedou další lidi. Měl pravdu, při mém odjezdu přijela mladá rodina s dvěma dětmi a začali se do auta zamilovávat. Díval jsem se druhý den na stránky autobazaru a to auto tam už nebylo, tak to asi koupili.
Od dobrého obchodníka bych očekával, že to auto vykoupí za 20.000 Kč něco do toho vrazí a prodá to za tržní hodnotu, nebo to prodá pod cenou a zohlední v prodejní ceně cenu oprav, které se na vozidle musí udělat.
Nekupujte ojeté vozidlo bez autoporadce, je to cesta do pekel. Obraťte se na odborníky, kteří o ojetých vozidlech vědí vše.
Přeji Vám všem pěkný víkend.
www.ceskyautoporadce.cz