Opravy lexanových karoserií.
Moderátoři: rotruck, Loupák83, Honza D, tjjack, Jirkacbx
Re: Opravy lexanových karoserií.
Zdar, chtěl bych se zeptat u posledního obrázku jak si psal že přední nárazník máš ze dvouch slepených čtvrtek tak jak si je prosimtě vytvaroval? Opravuji Octavii a vůbec nevim jak. díky
- Vrakouš
- EXPERT na rady
- Kontaktovat uživatele:
Do určité míry zkusmo. Určitě jsi zamlada dělal nebo alespoň viděl slepovačky aut, hradů apod. z papíru.Na koncích jsou udělány "zuby" které jsou pak nalepeny pod další díl. Čím jsou drobnější, tím lépe můžeš díly tvarovat. Takže z papíru uděláš např. i pneumatiku a podobně zakulacené tvary.
Naměřil jsem si přibližnou velikost horního dílu, aby seděl ke zbytku karoserie, pak jsem udělal přední díl, a slepil dohromady.Když dokážeš udělat přibližný tvar a spasovat, pak natřeš epoxidem a zespodu lepíš případné vrstvy pro větší pevnost. Na závěr povrchová úprava.
Pokud ti tam z nárazníků alespoň něco zbylo, zkus spíš metodu pomocí epoxidu, jak je na Škodě 130 RS. je to přeci jen jednodušší.
Naměřil jsem si přibližnou velikost horního dílu, aby seděl ke zbytku karoserie, pak jsem udělal přední díl, a slepil dohromady.Když dokážeš udělat přibližný tvar a spasovat, pak natřeš epoxidem a zespodu lepíš případné vrstvy pro větší pevnost. Na závěr povrchová úprava.
Pokud ti tam z nárazníků alespoň něco zbylo, zkus spíš metodu pomocí epoxidu, jak je na Škodě 130 RS. je to přeci jen jednodušší.
CHASSIS: X-ray T1R , TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech
MOTOR: Nosram Storm Evo 7,5 z Brushless; REGULÁTOR: Nosram Matrix 90500 5,5 z
Jasně už vím jak díky moc nejdřív si to vyrobím z z měkyho papiru abych vědel rozmery a tak a pak se pustim do tvrdšího matroše
- Vrakouš
- EXPERT na rady
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak.
CHASSIS: X-ray T1R , TB-01 v plném tuningu :tamiya: TT-01 v tuningu, TL-01 Monster Truck, TL-01 Hummer,HPI F1 atd... KAROSERIE: VW Golf V, Subaru WRC, Fabia WRC a Kit S1600,Octavia WRC,Lancia Stratos HF, Š 130 RS, Trabant 601; VYSÍLAĆ: Futaba Megatech